سوءاستفاده مسیحیت صهیونیستی از درگیری‌های سوریه برای تحقق‌نمایی پیشگویی‌های آخرالزمانی

مسیحیت، مسیحیت صهیونیستی

 

صفحه اینستاگرامی وابسته به جریان‌های مسیحیت صهیونیستی با نام کاربری 0sokoot0 در تازه‌ترین پست خود، درگیری‌های اخیر در استان سویدای سوریه میان گروهک هیئت تحریرالشام (وابسته به الجولانی) و جامعه دروزی این کشور را به‌عنوان بخشی از «تحقق نبوت‌های آخرالزمانی» معرفی کرده است؛ تحلیلی که بیش از آن‌که رنگ و بویی از شناخت واقعیت میدانی سوریه داشته باشد، بوی صریح بهره‌برداری سیاسی – مذهبی از بحران‌های انسانی را می‌دهد.

در این پست، نویسنده با استناد به فصل‌هایی از کتاب‌های عهد عتیق همچون ارمیا باب ۴۹ و اشعیا باب ۱۷، مدعی شده که تحولات امروز سوریه ـ به ویژه در حماه، حلب و دمشق ـ تحقق پیشگویی‌های باستانی درباره ویرانی کامل این سرزمین و زمینه‌ساز بازگشت مسیح است. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که اغلب تحلیلگران مستقل، این گونه خوانش‌های آخرالزمانی را نوعی پوشش برای مشروعیت‌بخشی به خشونت، بی‌ثبات‌سازی منطقه و دخالت‌های خارجی در کشورهای غرب آسیا می‌دانند.

تحلیل‌های مذهبی‌نما از دل بحران‌هایی همچون جنگ داخلی سوریه یا درگیری‌های فرقه‌ای، همواره ابزاری در دست جریان‌های افراطی بوده‌اند؛ چه داعش و چه نسخه مسیحی آن در قالب مسیحیت صهیونیستی. این جریان با بهره‌گیری از زبان دین، تلاش می‌کند تا حوادث طبیعی و سیاسی خاورمیانه را با متون دینی تطبیق دهد و از این طریق، زمینه را برای عادی‌سازی خشونت و تسریع پروژه‌های استعماری – فرقه‌ای فراهم کند.

پست صفحه 0sokoot0 نه تنها فاقد هرگونه درک جامعه‌شناسانه یا تاریخی از واقعیت‌های سوریه و ریشه‌های درگیری در سویداست، بلکه تکرار همان خط خبری خطرناک و فرقه‌گرایانه‌ای‌ست که در دو دهه اخیر، آتش جنگ‌های مذهبی را در منطقه شعله‌ور کرده است.

با توجه به تشدید درگیری‌ها در استان سویدا، این دست تحلیل‌ها از سوی رسانه‌ها و صفحات وابسته به جریان‌های مسیحیت صهیونیستی، می‌تواند به گسترش شکاف‌های مذهبی و قومی دامن بزند و نقش تسهیل‌گر برای گروه‌های مسلح افراطی در سوریه ایفا کند.

در شرایطی که منطقه به شدت به همگرایی، گفت‌وگو و ثبات نیاز دارد، تفسیر آخرالزمانی و تقدیرگرایانه از ویرانی کشورهای اسلامی توسط گروه‌های مسیحی افراطی، همان نقشه‌ای‌ست که صهیونیسم برای بی‌ثبات‌سازی بلندمدت خاورمیانه ترسیم کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *