فراز قورچیان را بشناسید.

فراز قورچیان را بشناسید.

به نقل از پایگاه‌اطلاع‌رسانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری‌اسلامی، معاونت انتظامی و رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای، در مهر ۱۴۰۱ از معرفی فردی به نام «فراز قورچیان» به دادستانی کشور خبر داد.

بنابراین گزارش، نامبرده به سبب دخالت غیرقانونی در امور روانشناسی و مشاوره، ضمن توقیف فعالیت‌ در حوزه روانشناسی، باید پاسخگوی تخلفات و جرایم احتمالی خود در برابر مدعی‌العموم باشد.

بر اساس بررسی‌های به عمل‌آمده، قورچیان با تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی، برگزاری همایش‌ها و بهره‌برداری از عواطف و احساسات مراجعه‌کنندگان ـ اغلب بیماران جسمی و روحی ـ مدعی قدرت شفادهی بوده و ضمن نمایش‌هایی از بیمارانی که با اقدامات وی بهبود یافته‌اند، سعی در برانگیختن احساسات افراد و تداوم مشارکت در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی و به‌اصطلاح شفای زخم و… خود داشته‌ است. در این کارگاه‌های آموزشی که اغلب بیش ۴۰۰ نفر شرکت‌کننده برگزار می‌شده، از هر فرد مبلغی در حدود سه‌ میلیون تومان دریافت می‌شده‌ است.

دکتر «مهدی اسماعیل‌‌تبار»، از جامعه روانشناسان با آسیب‌شناسی اقدامات این فرد، در خصوص ادعاهایش ابراز می‌دارد: ما با فردی مواجهیم که مدرک لیسانس شهرسازی دارد و طی مصاحبه‌ای که با هفته‌نامه «سلامت» انجام داده ـ با به‌اصطلاح تقوایی که به خرج داده از به کار بردن واژه «وحی» امتناع نموده و ـ مدعی می‌شود: «خیلی دعا کردم تا اینکه دیالوگ‌هایی به ذهنم خطور کرد که برای من شفابخش بود. وقتی با آن شخص ذهنی، دیالوگ برقرار می‌کردم گویی اکسیر #شفا_بخشی بود که بر زخم‌هایم ریخته می‌شد.» و به این‌ترتیب با همین منبع دیالوگ، مدعی «شفابخشی زخم‌ها» می‌شود.

وی ادامه داد: این شخص با برانگیختن احساسات،‌ افراد را ناگزیر می‌ساخت در جمعی ۴۰۰ نفره به شنیع‌ترین اعمال یا خصوصی‌ترین دردها و مسائل خود در برابر همگان اعتراف کرده و سپس در برابر امواج توهین‌ها و بازخواست وی قرار گیرند تا به اصطلاح، زخم‌هایشان #شفا پیدا کند!

پیشنهاد خواندنی  صهیونیست‌ها و بهائیان پشت صحنه عنکبوت مقدس هستند

اسماعیل‌تبار افزود: متأسفانه مردم، فریب درمان‌های معجزه‌محور را می‌خورند؛ در حالی‌که ‌ما تجربه افرادی مثل «علی‌اکبری» و «محمدعلی طاهری» را داریم که پس از رسوایی، اکنون در ماهواره به فعالیت ادامه می‌دهند. به گفته برخی حضار، قورچیان با یکسری مراسم و اعمالی خاص در فضایی توأم با موسیقی و نورپردازی‌های ویژه، از حاضران می‌خواست زخم‌های درونی خود را روی دست گرفته و با تکان دادن و … شفا دهند!

گفتنی است، سایر اعضای انجمن روانشناسی کشور نیز این فرد را مورد نقد قرار داده‌اند که در برخی مصاحبه‌های خود از آن‌ها با عنوان «حسودان» یاد کرده‌ است. پیش از این نیز در سال‌های گذشته، شاهد فعالیت و سوءاستفاده‌های مدعیانی با ادعاهای مشابه مانند انرژی درمانی و… بوده‌ایم و این‌بار عرصه موجه روانشناسی و مشاوره، بستر مناسبی برای ادعای این شخص قرار گرفته‌ است.

قورچیان بیان می کند که: «مهارتهام خیلی خیلی بیشتر از یک روانشناس است.» باید از وی پرسید که وی چه مهارتی دارد که از یک روانشاس هم برتر است؟؟

قورچیان در جواب به نقدهای منتشر شده به وی در صدد جواب گویی آمده است،در متن جوابیه‌ای که ارائه شده، هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای به انتقادات مطرح‌شده ارایه نشده است. وی منتقدان خود را افرادی سودجو و کلاهبردار نامیده و ادعا کرده است که آنان به‌دنبال جلب فالوور و کسب ثروت از طریق نقد او هستند. به‌جای ارائه پاسخ‌های منطقی به انتقادات، با اتخاذ رویکردی فرار به جلو، مجدداً بر فروش پکیج‌های خود تأکید کرده است.

وی در ادامه می‌گوید: «این افراد تلاش می‌کنند با آسیب رساندن به شخصیت استاد قورچیان، فالوور جذب کنند و در فضای مجازی به شهرت بیشتری دست یابند. چرا که آنها مخالف افزایش معنویت در میان مردم هستند و از اینکه تعداد بیشتری از افراد با شخصیت‌های معنوی ارتباط برقرار کنند، ناخوشنودند.»

پیشنهاد خواندنی  برگزاری دوره‌ای برای مبلغان بهائی با هدف اجرای کامل طرح‌های آموزشی در ایران

سؤالات مهمی که در این راستا مطرح می‌شود، عبارتند از:

  1. قورچیان چه ویژگی‌هایی دارد که خود را به عنوان یک فرد معنوی معرفی می‌کند؟ آیا این ویژگی‌ها قابل اثبات و شفاف هستند؟
  2. تحصیلات و مهارت‌های معنوی او چگونه به دست آمده است؟ آیا مدرکی برای ادعای معنوی بودنش می تواند ارایه کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *