- تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی: نیرویی که می خواهد در این جبهه فعالیت کند باید قدرت فهم روشمند از منابع دین (اجتهاد) را داشته باشد، منتها در یک مقیاس وسیع تر، الان باید حکم نظام سازی و حکم نظام سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را به دست بیاورد.
- فردی که می خواهد در قرن ۲۱ بعد از گذشت حدود چهار دهه از انقلاب اسلامی، طلبه تراز انقلاب باشد، نمی تواند نسبت به فهم «سبک زندگی»، «نظام تربیتی»، «روابط سیاسی نظام اسلامی»، «مهندسی فرهنگی جامعه» و موضع اسلام درباره آنها هیچ نظریه ای نداشته باشد.
طلبه تراز انقلاب اسلامی باید در مورد موضع اسلام نسبت به «سبک زندگی»، «نظام تربیتی»، «روابط سیاسی نظام اسلامی»، «مهندسی فرهنگی جامعه» نظریه داشته باشد.
- بازخوانی و تکامل نظام آموزشی و پژوهشی حوزه.
در تربیت علمی، اساس «آموزش» است و آموزش بدون تولید علم و بدون «پژوهش» محقق نمی شود.
باید در فقه و فلسفه و کلام یا اخلاق و عرفانِ حوزه قدم های جدیدی برداشته شود تا آنها پایه های «تمدن سازی» قرار گیرند.
- ارتباط بهینه با مردم در سطح فرهنگ عمومی و فرهنگ تخصصی: حوزه باید بتواند با استفاده از ابزارهای موجود، ارتباط با مردم را استمرار دهد تا امکان تاثیرگذاری فرهنگی داشته باشد:
- ارتباط چهره به چهره با مردم
- حضور در رسانه ها و رسانه های نوپدید.
- حضور در عرصه هنر. تولید هنر دینی و هنر فاخر اسلامی
راه تحول آفرینی در علوم توسط روحانیت این نیست که روحانیان، علوم دانشگاهی و مدارک تحصیلی آن را به دست آورده و در نهایت به تدریس آن علوم بپردازند. ص۳۵ بلکه حوزه علمیه باید جریان علوم را مشخص کند. (مقام معظم رهبری ۹۸/۰۲/۱۸)
- پیشگامی در تمدن سازی اسلامی: دفاع سیاسی کورکورانه، انقلابی گری نیست؛ بلکه حوزه انقلابی باید به دنبال اقامه اجتماعی دین در مقیاس جهانی بوده و بتواند مسائل تمدن سازی اسلامی را در دنیا پاسخگو باشد.
امروز تفکر شیعی وارد رقابت تمدنی شده است و مبانی فکری انقلاب اسلامی بقای نظام های مادی را تهدید می کند. این امر مسئولیت حوزه انقلابی در پاسخگویی به این نیاز را دوچندان می کند.