آشنایی با مدعیان معنویت ؛ لوییز هی

لوییز هی

لوییز هی یکی از مدعیان معنویت است که برخی او را آموزگاری دربارۀ رابطه و تأثیر «ذهن» بر بدن و «جهان بیرون» می‌دانند و برخی دیگر اندیشه‌ها و آثار او را مورد نقد و بررسی قرار داده و نظراتش را تخیلی، غیرعلمی و غیرتجربی می‌دانند.

جمن نیوز؛ برای شناخت و درک بهتر معنویت‌های نوظهور نیاز به شناخت بهتر و بیشتر از زندگی رهبران این فرقه‌ها هستیم. در این سلسله مطالب بخشی از زندگی، افکار و آثار آنان منتشر می‌شود.

لوئیز هی Louis Hay

لوئیز هی معمولاً با کتاب «شفای زندگی» شناخته می‌شود. عده‌ای او را آموزگاری دربارۀ رابطه و تأثیر «ذهن» بر بدن و «جهان بیرون» می‌دانند. بعضی از مطبوعات او را «شبیه‌ترین فرد به یک قدیس » دانسته‌اند. اما از سوی دیگر، گروهی از محققان، اندیشه‌ها و آثار او را مورد نقد و بررسی قرار داده و نظراتش را تخیلی، غیرعلمی و غیرتجربی می‌دانند. با این حال کتاب معروف او با عنوان شفای زندگی به ۲۹ زبان ترجمه شده و تا کنون در طول چند دهه بیش از چهل میلیون نسخه فروش داشته است.

با توجه به اشتیاق و علاقه‌ای که امروزه به مطالعه‌ی کتب روانشناسی، متافیزیک و قدرت ذهن وجود دارد و از سوی دیگر، ترجمه و چاپ بسیاری از آثار لوئیز هی به زبان فارسی و تبلیغات در خصوص کسب موفقیت و آرامش با استفاده از رهنمودهای ارائه شده توسط ایشان، آشنایی مخاطب با افکار و عقاید لوئیز هی ضروری به نظر می‌رسد.

زندگی‌نامه:

«لوئیز هی Louis Hay » متولد ۱۹۲۶ و دارای ملیت آمریکایی است. بخشی از مهم‌ترین نکات و نقاط زندگی وی بدین شرح است:

لوییز هی سال ۱۹۲۶ در لس‌آنجلس در خانواده فقیری متولد شد. در ۱۸ماهگی پدر و مادرش از هم جدا می‌شوند و مادرش با فرد دیگری ازدواج می‌کند. ناپدری او بسیار خشن بوده و او و مادرش را مورد آزار و اذیت قرار می‌داده است.

در سال ۱۹۳۱ در سن پنج سالگی از سوی یکی از همسایگانشان مورد تجاوز قرار گرفت.

سال ۱۹۴۲ در سن ۱۶ سالگی، در حالی که نتوانسته بود مدرک دیپلم خود را کامل کند، در اثر روابط جنسی نامشروع باردار می‌شود. فرزندش را به یک خانواده بی‌فرزند می‌دهد و به شیکاگو می‌رود و در آنجا در مشاغل دست پائینی مثل پیشخدمتی در رستوران، مشغول به کار می‌شود.

پیشنهاد خواندنی  ان ال پی و فریب مخاطب فارسی‌زبان در ویکی‌پدیا

در سال ۱۹۴۶ نام خود را تغییر داده  و به نیویورک مهاجرت می‌کند و در آنجا به‌عنوان مانکن ، برای شرکت‌های طراحی لباس، مشغول به کار می‌شود. برخی افرادی که وی برای آن‌ها کار کرده‌اند عبارت‌اند از: بیل بیلاس ، اُلِگ کاسینی  و پولین تریجِر .

سال ۱۹۵۵ با یک تاجر ثروتمند انگلیسی به نام اَندرو هِی  ازدواج می‌کند. وی در کتاب خود  درباره این فرد می‌گوید: وی مردی پولدار و مهربان بود. همراه وی دور دنیا را گشتم و حتی با خانواده سلطنتی انگلیس ملاقات داشتیم و در کاخ سفید نیز شام خوردیم.

وی در سال ۱۹۶۹ پس از ۱۴ سال زندگی با همسرش، به خاطر علاقه شوهرش به زن دیگری از او جدا می‌َشود.

سال ۱۹۷۲ وارد کلیسای دانش دینی  می‌شود. وی به عضویت شعبه این فرقه در نیویورک با عنوان اولین کلیسای دانش دینی  درمی‌آید. وی می‌گوید در آنجا علاوه بر آشنایی با آثار ارنست هُلمز (پایه‌گذار فرقه)، کتاب‌های فلورانس اسکاولشین را نیز مطالعه کرده است.

هی در سال۱۹۷۵ به‌عنوان درمانگر کلیسای دانش دینی پذیرفته می‌شود و جلسات مشاوره و سخنرانی برگزار می‌کند.و برنامه‌هایش برای مخاطبین بسیار جذاب بوده است.

پس از مدتی به فرقه تی‌اِم  علاقه‌مند می‌شود و به دانشگاه بین‌المللی ماهاریشی  وارد می‌شود. وی حدود ۶ ماه در آنجا تحصیل می‌کرده است.

سال   ۱۹۷۶ کتاب شفای بدن را تألیف می‌کند. این کتاب بیشتر شبیه به یک جزوه کوچک بوده است. وی در این کتاب لیستی از بیماری‌های مختلف به همراه علل ذهنی و روانی آن‌ها تهیه نموده بود و برای درمان آن‌ها راهکارهای درمان ذهنی را ارائه نموده بود. وی بر اساس این کتاب کلاس‌هایی را دایر کرده بود. این کتاب بعداً به‌عنوان فصل پانزدهم از کتاب شفای زندگی منتشرشده است.

در سال ۱۹۷۷ یا ۱۹۷۸ مبتلا به سرطان دهانه رحم می‌شود و مدعی است که به‌وسیله انواع روش‌های طب مکمل و جایگزین و در رأس آن‌ها مباحث درمان ذهنی خود را درمان کرده است.

سال۱۹۸۰ به طور رسمی به‌عنوان کشیش کلیسای دانش دینی معرفی می‌شود.

وی پس از رهایی از بیماری‌اش به لس‌آنجلس، زادگاهش، برمی-گردد. وی می‌گوید برای رهایی از فضای خفه و گرفته نیویورک به آنجا برگشته بوده است. در آنجا به جلسات مختلف تفکر نوینی می‌رود و کتابش را معرفی می‌کند و پس از مدتی موفق می‌شود که همایش‌ها و سمینارهایی را در کالیفرنیا برگزار کند.

پیشنهاد خواندنی  عرفان واره‌ها؛ تبارشناسی و نقد مبانی فکری

هی در مدتی که به زادگاهش برمی‌گردد متوجه می‌شود که مادرش که حدود ۹۰ سال سن داشته، نابینا شده و خواهرش نیز بیمار است. وی تا هنگام مرگ مادرش در ۱۹۸۵ از وی مراقبت می‌کرده است.

سال ۱۹۸۴ معروف‌ترین کتابش با عنوان شفای زندگی را تألیف می‌کند. این کتاب تا سال ۲۰۰۸ بیش از ۳۵ میلیون نسخه انتشار داشته و به بیش از ۳۰ زبان دنیا (از جمله زبان فارسی) ترجمه شده است.

لوئیز هی پس از جِی‌کِی رولینگ، دانیل استیل  و باربارا کارتلَند، چهارمین زن نویسنده پرفروش دنیا است.

تأسیس انتشارات هی هاوس

سال ۱۹۸۴ شرکت انتشاراتی هِی هاوس (خانه هِی) را تأسیس می‌کند. این انتشارات بزرگ‌ترین ناشر در حوزه موضوعات تفکر نوین و عصر جدید می‌باشد. همچنین در موضوعات معنوی، روانشناسی، فلسفی، تغذیه، سلامت، فنگ شویی و … نیز فعالیت دارد. علاوه بر کتاب در زمینه نشر فایل‌های صوتی و تصویری نیز فعال است. بیشتر آثار نویسندگان تفکر نوین همچون دیپاک چوپرا، وین دایر، ماریان ویلیامسون و … از طریق این انتشارات منتشر می‌شود.

تاکنون بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب و ۴۵۰ عنوان کتاب صوتی از ۱۳۰ نویسنده منتشر نموده است.

آقای رِید تِرِیسی  مدیر عامل این شرکت است. وی در یک مصاحبه بیان می‌کند که حدود ۷۰ درصد از مشتریان ما، زنان هستند.

این شرکت همچنین مالک چند نام تجاری دیگر در عرصه نشر نیز می‌باشد. از جمله: نیو یگینینز پِرِس ، پرینسِس بوکز ، اِسمایلی بوکز ، بالبوآ پِرِس .

دفتر اصلی این شرکت در ایالت کالیفرنیا است. دفاتر دیگری نیز در انگلیس، هند، آفریقای جنوبی و استرالیا دارد. همچنین در ۳۵ کشور کتاب‌هایش به فروش می‌رسد.

این شرکت همچنین در راه‌اندازی سایت اینترنتی برای برخی رهبران تفکر نوین از جمله وین دایر ، گِرَگ بردن  و … همکاری داشته و هم‌اکنون این سایت‌ها تحت اشراف این شرکت اداره می‌شوند.

راه‌اندازی جنبش هی رایدز

لوییز هی در سال ۱۹۸۵ جنبشی با عنوان هِی رایدز  راه‌اندازی کرد. این جنبش به صورت ویژه بر روی بیماران ایدز کار می‌کرد. این حرکت ابتدا با حدود ۶ بیمار در منزل شخصی وی شروع می‌شود و پس از مدت کوتاهی حدود ۸۰۰ نفر به این جنبش می‌پیوندند.

پیشنهاد خواندنی  دکتر ابراهیمی دینانی: ملکیان خره

راه‌اندازی بنیاد هی

لوییز هی در سال ۱۹۸۵ بنیاد هی را تأسیس می‌کند؛ این سازمان یک بنیاد خیریه است و از مؤسسات فعال در موضوعات بشردوستانه همچون آسیب دیدگان ایدز، مبارزه با گرسنگی و فقر و … حمایت می‌کند.

در ماه مارس سال ۱۹۸۸ و با فاصله یک هفته دو تا از مشهورترین برنامه‌های گفتگوی تلویزیونی در آمریکا یعنی اُپراوینفیری‌شو  و دوناهو  از لوئیز هی در برنامه خودشان دعوت کردند. بعد از این دو برنامه کتاب شفای زندگی در صدر لیست پرفروش¬ترین کتاب‌های نیویورک تایمز قرار می¬گیرد و تا ۱۴ هفته در این لیست باقی ماند. متعاقباً شرکت انتشاراتی وی نیز رشد چشمگیری پیدا کرد.

یکی از علت‌های این توجه رسانه‌ای به وی در این سال، رشد چشمگیر هِی رایدز در آن سال‌ها بود.

راه‌اندازی رادیو اینترنتی هی هاوس

لوییز هی در سال ۲۰۰۵ شبکه رادیویی اینترنتی هی هاوس را تأسیس می‌کند. اغلب برنامه‌های این شبکه به مصاحبه با نویسندگان همکار هِی هاوس اختصاص دارد.

در سال ۲۰۰۷ مستندی با عنوان شفای زندگی بر اساس کتاب شفای زندگی لوئیز هی ساخته می‌شود. این مستند در واقع زندگینامه لوئیز هی می‌باشد. پس از انتشار این مستند نیز تا مدتی کتاب شفای زندگی در لیست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز قرار داشت.

لوییز هی در سال ۲۰۰۸ برنده جایزه مینِروا  از کنفرانس زنان می‌شود.

مرگ

وی سرانجام در سی‌ام اوت ۲۰۱۷ درگذشت.

آثار:

برخی از آثار لوییز هی که به زبان فارسی ترجمه شده‌ عبارتند از:

نیروی درون

قدرت ذهن: ۳۶۵ پیغام روزانه

من می توانم

خودتان را دوست بدارید: یک راهنمای تاکید مثبت برای دوست‌ داشتن و قدردانی از بدنتان

ق‍ل‍ب‌، س‍رچ‍ش‍م‍ه‌ اف‍ک‍ار

اس‍رار ق‍درت‌ درون

لحظه اکنون: ‏۳۶۵ درس برای زندگی بهتر

من می‌توانم: چگونه از احکام ایجابی برای ایجاد تحول در زنگی خویش بهره ببریم

افکار نیروبخش : ۳۶۵ جمله تاکیدی مثبت روزانه

هر روز م‍ث‍ب‍ت‌ ب‍ی‍ن‍دی‍ش‍ی‍د

قدرت درون

شفای بدن

شفای زندگی

شفای قلبهای شکسته

چسب زخم برای زندگی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *