رویگردانی فرهنگستان علوم پزشکی ایران از معنویت اسلامی

رویگردانی فرهنگستان علوم پزشکی ایران از معنویت اسلامی

به گزارش جمن نیوز، دکتر سید علیرضا مرندی در سال ۱۳۸۸ به دستور محمود احمدی نژاد و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست فرهنگستان علوم پزشکی ایران منصوب شد. او از ابتدای فعالیت در این جایگاه تلاش کرد تغییراتی را در ساختار و اساس نامه فرهنگستان علوم پزشکی ایجاد کند.

از جمله این تغییرات افزودن موضوع سلامت معنوی به مأموریت های فرهنگستان علوم پزشکی و تشکیل گروه سلامت معنوی بود. اعضای این گروه در آذرماه ۱۳۹۲ با رهبری دیدار کردند و درباره نقش سلامت معنوی در علوم پزشکی و خدمات درمانی سخن گفتند. مقام رهبری در بیاناتشان فرمودند: «این کار علمای دین و روحانیون است و بدون کمک آنها نمی توان این بحث را پیش برد

از این رو دکتر مرندی به دیدار علما رفت و بعضی از اساتید و پژوهشگران حوزوی را که در باب معنویت تحقیق می کردند، به گروه سلامت معنوی دعوت کرد. این حرکت در سالهای بعد  به گلایه از پاسخ ندادن حوزه به نیازهای فرهنگستان و نپرداختن به موضوع سلامت معنوی تبدیل شد.

پس از انتصاب حضرت آیت الله اعرافی به مدیریت حوزه های علمیه و دیدار دکتر مرندی با ایشان، انجمن علمی اخلاق حوزه مأموریت پیدا کرد تا به این موضوع رسیدگی کند.انجمن علمی اخلاق حوزه در سال ۱۳۹۵ گروه معنویت را تشکیل داد و کارگروه ویژه ای با نام سلامت معنوی را به کار گرفت. دستاورد های این گروه در کمتر از یک سال به جایی رسید که در سال ۱۳۹۶ و پیش از برگزاری پنجمین همایش سلامت معنوی از فرهنگستان دعوت کرد تا در نشست مشترکی در قم زمینه های همکاری انجمن اخلاق و فرهنگستان علوم پزشکی مشخص شود.

پیشنهاد خواندنی  پایان شوم یک رویا

در این نشست پیش نویس تفاهم نامه همکاری آماده شد و انجمن اخلاق متعهد شد تا در قالب مقالات و نشست های علمی مستمر و همکاری علمی در برگزاری همایش پنجم اندیشه دینی و ظرفیت های حوزوی را در باب سلامت معنوی به فرهنگستان علوم پزشکی عرضه نماید.

اما با کمال تعجب و تأسف این تفاهم نامه از سوی فرهنگستان رد شد و مقالات ارائه شده و افراد معرفی شده از سوی انجمن اخلاق از برنامه همایش پنجم کنار گذاشته شدند. پس از این برخورد، حمیدرضا مظاهری سیف عضو هیأت مدیره انجمن اخلاق حوزه و رئیس موسسه بهداشت معنوی که از نیمه سال ۱۳۹۳ به عضویت گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی درآمده بود، از این گروه استعفا داد و در نامه ای به دکتر مرندی نکات قابل تأملی را بیان کرد.

 متن کامل نامه را اینجا بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *